Lezárult a mellékútfelújítás az Ormánságban

2012.07.03 16:51

 

Sikeres műszaki átadáson esett át a Harkány-Sellye-Darány összekötő út 3,5 kilométeres szakaszának útfelújítási projektje. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által jóváhagyott Dél-dunántúli Regionális Operatív Program 2009-2013-as akciótervének keretein belül 358 millió forintos európai uniós forrás állt rendelkezésre a kivitelezési munkákra - olvasható a Magyar a Magyar Közút közleményében. 

Az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjának keretében országosan várhatóan 1000 kilométert is meghaladó 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhat el 2012-ben. Erre a célra a Dél-dunántúli régióban 21,4 milliárd forint megítélt forrás áll rendelkezésre.

A sikeres műszaki átadáson átesett projekt keretében a felújítási munkák Vajszló, Baranyahídvég, Sellye és Drávafok települést érintették. A munkálatok keretében megújult az 5801 jelű út Vajszló településen áthaladó 400 méteres szakasza, az 5804-es út Baranyahídvég belterületén átmenő 1,1 kilométeres szakasza, illetve szintén ennek a mellékútnak a Vajszló és Sellye belterületi részét érintő útszakasza, valamint a Drávafok külterületén található 500 méteres rész is. Az érintett szakaszokon a szabályos közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a KMES Konzorcium szakemberei felújították a burkolatot, a padkát és a buszmegállóhelyeket, az árkokat pedig kitisztították.

Vajszló az Ormánság második legnagyobb települése, így a felújított útszakaszokkal javul a térség elérhetősége, jobbá váltak az utazáskényelmi, a forgalombiztonsági feltételek és a környéken található halmozottan hátrányos települések közti kapcsolat is. Nő a mobilitás, a térség pedig vonzóbbá válhat a befektetők számára.

A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakasz kiemelt figyelmet élvez mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

A projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult országos közutak minden közlekedő megelégedésére szolgálnak majd, a régióban betöltik a nekik szánt szerepet.